True
Mensen.TV - TV kijken via internet, de beste Mensen tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Waar doen ze het van? - Alle afleveringen
Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: GTST

Multimiljonair Wesley Adema heeft zaken te doen in Zuid-Spanje en vliegt met een groep businessvrienden naar Alicante. Dat doet hij met een privéjet, met alle feestelijke luxe. Een van de auto's van Bette en Robin Koenjer moet naar de garage voor de APK. Hoe groot is de schade en kunnen ze dat betalen of moeten ze uitstel vragen? Marga Ponsen is bevallen van een wolk van een dochter, Melody. Vol trots laten ze de babykamer zien, die uiteindelijk rond de 10.000 euro heeft gekost. De familie Huisraad krijgt hulp van een budgetcoach. Ze blijken nog veel meer schulden hebben. Het is voor Quincy een donderslag bij heldere hemel.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Stand van zaken

Er is nog steeds geen bod op het huis van de familie Koenjer uitgebracht, maar ze gaan zich wel oriënteren op het kopen van een camper. Hun budget is zo'n 20.000 euro, maar komen uiteindelijk toch hoger uit. Miljonair Wesley Adema heeft stress. De deal die hij heeft gesloten om zijn leegstaande hotelpand te verkopen dreigt serieus niet door te gaan. Quincy en Thura Huisraad zetten hun schulden op een rijtje en schrikken zich een hoedje. Kunnen ze het zelf oplossen of gaan ze hulp zoeken? Volkszanger Wesley Ponsen treedt op op een groot muziekfeest voor Omroep Brabant. Daar verdient hij niets mee, maar het levert hem wel de nodige PR op.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Feest

In Breda bij Wesley en Alicja Adema is het pakjesavond, maar Wesley moet eerst nog een klus klaren. Hij wil een hotelpand verkopen voor zo'n 1,6 miljoen euro en doet de laatste check. Op het kamp wordt Kerst gevierd. Marga en Wesley doen de laatste boodschappen en willen cash afrekenen. Maar kan dat wel bij de supermarkt? Bij Thura en Quincy Huisraad is het feest, omdat Quincy 30 jaar wordt. Er wordt drank ingeslagen en er komt een verrassing die zo'n 500 euro kost. Bij de Koenjers hebben ze geen geld voor dure uitjes, maar Liv en Ben vermaken zich ook uitstekend in het tuincentrum dat in de kerstsferen is. En een bezoek daaraan kost niets.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Het leven is duur

Bij de familie Koenjer gaat het huis in de verkoop voor drie ton. De post valt op de mat en meestal zijn dat rekeningen. Daar wordt Bette altijd nerveus van. Volkszanger Wesley Ponsen heeft een nieuwe single. Daar hoort een videoclip bij en die mag wat kosten. Hopelijk wordt het lied veel gestreamd. Wesley Adema is miljonair en hoeft niet op de kleintjes te letten als hij sinterklaascadeautjes gaat kopen. Of doet hij dat wel als het om zijn twee zoons gaat? Het is vakantie en de familie Huisraad gaat een dagje uit. Om de kosten binnen de perken te houden gaan ze naar de geitenboerderij. Maar dat is ook niet helemaal gratis. Wat is hun budget?Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Wie is wie?

Volkszanger Wesley Ponsen woont samen met Marga en zoon Djani op het kamp in Nootdorp. Marga is zwanger en ze gaan shoppen voor de babykamer. Wat gaat dat kosten? Quincy en Thura Huisraad hebben een samengesteld gezin met negen kinderen. Als ze samen naar hun bankrekening kijken, zijn ze verrast. Er wordt veel geld betaald aan afbetalingen. Bette en Robin Koenjer doen hard hun best om het huis aan kant te maken, omdat de makelaar op bezoek komt. Ze zijn heel benieuwd voor welke prijs ze hun pand op de markt kunnen zetten. Multimiljonair Wesley Adema gaat met zijn gezin naar de dealer om nieuwe auto's uit te zoeken. Wat gaat dat kosten?Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Slot

Het leven van Nadia staat op z'n kop. Ze is verliefd. Haar nieuwe vriend woont op een uur rijden van Hengelo, maar de benzinekosten die de bezoekjes met zich meebrengen, betaalt ze met veel plezier. Het doel van Reza en Sahar was om binnen een half jaar 37.000 euro coronaschuld af te lossen. Lukt het hen om helemaal schuldenvrij te zijn? De verbouwing van het nieuwe huis van het miljonairsgezin Vasco en Tamara Rouw gaat twee jaar duren, maar ze moeten wel hun huis uit, omdat dat verkocht is. Linda en Peter hebben een ambitieus langetermijndoel. Voor alle vier kinderen willen ze een woning kopen als zij uit huis gaan.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Feest

Sahar Sheshkalani wordt 40. Reden genoeg voor Reza om haar een grote verrassing te bezorgen. Sahar is tot tranen toe geroerd. Nadia is nog steeds bang dat haar bijstandsuitkering gaat stoppen en heeft een nieuw plan. Ze wil de zolderkamer in haar tiny house verhuren aan een student. Maar levert dat genoeg op? Bij Vasco en Tamara wordt de verjaardag van dochter Maribel gevierd. Ze hebben de organisatie van het feest uit handen gegeven aan professionals. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Blijft het onder de 4000 euro? Omdat Peter jarig is, gaat Linda met de kinderen cadeautjes kopen. Ze betalen allemaal een klein bedrag van hun zakgeld.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: De stand van zaken

Bijstandsmoeder Nadia kiest er bewust voor om haar kinderen thuisonderwijs te geven. Maar daar zijn nog al wat vooroordelen over. Hoe gaat ze daarmee om? Vasco en Tamara lopen tegen een flinke tegenvaller aan. De verbouwing van hun bedrijf kost geen 350.000 euro, maar het dubbele. Hoe gaat Vasco daarmee om? Het gaat steeds beter met Reza en Sahar. Ze lopen hun schulden gestaag in. Linda heeft het druk met de opbouw haar pas gestarte bedrijf en probeert ook financieel haar steentje bij te dragen, terwijl Peter de tijd neemt voor het traditionele vader-dochteruitje. En dat mag wat kosten.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Op reis

De familie Sheskalani gaat drie weken op vakantie naar Iran, maar ze hebben een zeer beperkt budget van 1000 euro. Gaan ze dat redden? De selfmade miljonairs Vasco en Tamara Rouw hoeven niet op de kleintjes te letten. Schrikken zij ervan als blijkt dat hun vakantie op Kos meer dan 30.000 euro gekost heeft? Nadia geeft thuisonderwijs aan haar kinderen en dat gaat tijdens de vakantie gewoon door. Maar als het mooi weer is, spelen de kinderen heerlijk met een teil met water. Linda en Peter de Groot uit Barneveld doen samen met hun kinderen vrijwilligerswerk bij een arm gezin, maar luieren ook lekker in een luxe vakantiehuis.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Vakantieplannen

Het miljonairsgezin Rouw bepaalt via een dobbelspelletje met de kinderen naar welke bestemming ze met vakantie gaan. Geld speelt geen rol. Linda en Peter de Groot geven maandelijks gul aan de kerk. Maar zit er nog genoeg geld in hun vakantiespaarpotje? Reza en Sahar Sheshkalani zijn geboren in Iran. Ze hebben ondanks hun schulden een reis naar hun moederland gepland. En als je het, zoals Nadia, van 1660 euro per maand moet doen en in een tiny house woont met drie kinderen, dan heb je het niet druk met het plannen van een vakantie, maar vooral met goedkoop boodschappen doen op de markt.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: De cirkel is rond

De miljonairsfamilie Azimi gaat met vakantie naar Mexico, maar ze hebben ook net een nieuw pand gekocht. Lukt het vader Salar eindelijk om zich te focussen op zijn gezin of is hij alleen maar bezig met zijn zaken? Marco en Joke geven een derde van hun weekbudget, namelijk 25 euro, uit aan tabak. Daar moet een einde aan komen. Ze gaan stoppen met roken. Bij de familie Geerts komt er een kostenpost bij, maar de zeven kinderen weten nog niet dat Annemarie zwanger is. De vraag is: zijn ze er blij mee? Gaat het Giovanna nu eindelijk lukken om de reis naar Italië te boeken? Heeft ze genoeg gespaard?Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Grote veranderingen

Joke en Marco de Vrind hopen dat zij toestemming krijgen om in de schuldsanering een deel van hun schulden af te lossen, maar het grootste deel van een slordige 90.000 euro moet dan kwijtgescholden worden. Kunnen zij gebruikmaken van deze regeling? Ondertussen leven zij nu van 75 euro per week, waarvan een groot deel opgaat aan tabak. De familie Geerts gaat naar de verloskundige, want inderdaad, nummer acht is op komst. Moeder Annemarie (44) is blij. Bij de Azimi's maken ze zich druk om heel andere dingen: welke kleur moet de gloednieuwe, bijna 1 miljoen kostende Lamborghini krijgen?Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Hobby's

Veel mensen gaan graag naar een voetbalwedstrijd en kopen dan een met liefde een kaartje. Miljonair Salar Azimi pakt het anders aan: hij koopt een complete voetbalclub! Een hobby die hem maandelijks zo'n 30.000 euro kost. En ook Annemarie en Maarten Geerts (zeven kinderen) hebben een dure liefhebberij: Annemarie koopt een motor van 3500 euro, maar het is maar de vraag of ze in één keer slaagt voor haar rijbewijs. Joke de Vrind is gek op shoppen, maar met 75 euro leefgeld per week komt ze daar nooit aan toe. Nu de kinderbijslag binnen is, gaat ze los. Giovanna heeft geen geld meer voor hobby's: ze schrikt zich een hoedje als er een blauwe envelop op de mat ploft.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Kerst

Voor Giovanna is de kerstperiode een emotionele tijd. Ze heeft Italiaanse roots, maar heeft al jaren niet genoeg geld om terug te gaan naar Sicilië. Samen met haar dochter Isabella organiseert ze dan maar in haar eigen huis een kerstdiner voor vriendinnen en collega's. De arme familie De Vrind heeft slechts 75 euro per week te besteden, maar er ligt een enorm stapel cadeautjes onder de boom voor de kinderen, terwijl de familie Geerts (zeven kids) juist níet aan cadeaus doet, maar een kostbaar alternatief plan heeft bedacht voor eerste kerstdag.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Jarig

Annemarie en Maarten Geerts hebben een inkomen van 4.750 euro per maand. Omdat ze maar liefst zeven kinderen hebben, zijn ze gestopt met verjaardagspartijtjes, want dat liep financieel de spuigaten uit. Een logische keuze, maar wat vinden de kinderen daar eigenlijk van? In het miljonairsgezin Azimi wordt de vijfde verjaardag van hun dochter wél heel groots gevierd. De kosten daarvoor lopen daar tegen de 2000 euro. Familie De Vrind, die 75.000 euro schuld heeft, redt een aantal vissen van de dood door ze in huis te nemen, met natuurlijk de daarbij behorende kosten. Bij Giovanna en Isabella moet worden besloten of Isabella, die rijker is dan haar moeder, extra kostgeld moet gaan betalen om de financiële zorgen van haar moeder wat te verzachten.Waar doen ze het van?
Waar doen ze het van?: Boodschappen

Waar besteed je je geld aan als je zeven kinderen hebt? En is geld nog leuk als je heel veel hebt? We maken kennis met een aantal huishoudens die behoorlijk van elkaar verschillen als het gaat om inkomsten en geldbesteding. Familie De Vrind heeft een schuld van 75.000 euro terwijl bij de Azimi's bijna het dubbele maandelijks binnenstroomt. Zij eten dan ook dagelijks buitenshuis, terwijl Joke en Marco de Vrind afhankelijk zijn van de voedselbank en elke dinsdagvond 'shoppen' bij het grofvuil. Annemarie Geerts laat wekelijks voor 450 euro aan boodschappen bezorgen voor haar gezin van negen mensen en Giovanna let serieus op de kleintjes, maar is aan het einde van maand altijd blut.