True
Mensen.TV - TV kijken via internet, de beste Mensen tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Urk! - Alle afleveringen
Urk!
Urk!

Teun gooit Greetje haar woonkamer op de schop om de 'geur van Jan' te verdrijven. Tony krijgt zijn rikketik nauwelijks nog onder controle op de Urker Truckersdag. Jannie weet zich geen raad met de plannen van haar dochter.Urk!
Urk!

Bij Teun en Ap zijn de rollen een keertje omgekeerd. Tony is in paniek als zijn trouwe vriend hem gesmeerd is. Gerda en Klaas gaan op zoek naar hun droomhuis op Urk.Urk!
Urk!

Mathilde heeft een rottijd achter de rug en slaat alle frustraties eruit. Ap legt de laatste hand aan Teuns föhn-paleis. Tijdens de visbezorging zingen Tony en Derre de sterren van de hemel.Urk!
Urk!

Mathilde laat haar emoties de vrije loop als ze noodgedwongen afscheid neemt van haar grote liefde. Teun sleurt Ap mee in zijn strenge sportregime. Tony en 'dad' bakken vis in Wormerveer.Urk!
Urk!

Met frisse tegenzin laat Ap zich weer voor Teuns kluskarretje spannen. Jannie trekt het beste paard van stal. En Tony's testpanel is ingevlogen om zijn aanwinst te keuren.Urk!
Urk!

Steun Teun helpt Greetje de laatste sporen van haar ex naar de camping te brengen. Mathilde is erg verdrietig als haar grote liefde ernstig ziek is. Tony moet op doktersadvies rust nemen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.Urk!
Urk!

Greetje krijgt een enorme klap te verwerken, maar gelukkig is Teun terug om haar te troosten. Er zijn grote zorgen over Tony's gezondheid wanneer hij met de ambulance is opgehaald.Urk!
Urk!

Teun en Ap verlaten het drukke Marrakesh voor een echte duizend-en-een-nacht ervaring. Als Greetje gevraagd wordt om op de katten te passen, treft ze bij Gerda en Klaas een ware volksverhuizing aan.Urk!
Urk!

Greetje ontpopt zich tot verpleegster als Jan thuiskomt na een zware kaakoperatie. Teun krijgt een stoomcursus afdingen van Ap in Marrakesh. En de eeneiige tweeling-mama's gaan weer als vanouds samen op stap.Urk!
Urk!

Terwijl het hele dorp in de ban is van de bak bingo, genieten Gerda en Klaas van hun kleine Maily en krijgt Teun bezoek van een oude bekende.Urk!
Urk!

Influencer Teun wil de wereld gaan veroveren met zijn Teuntorials. Mathilde kan haar tranen niet bedwingen als Gerda's bevalling anders loopt dan gehoopt. En ook Greetje is hevig geëmotioneerd na afloop van de knikkershow Marble Mania.Urk!
Urk!

Op zondag is vrijwel iedere Urker in de kerk te vinden. Teun en Greetje zoeken hun godsdienstige heil elders. En ondanks hun Christelijke opvoeding doen Gerda en Mathilde niet aan rustdag.Urk!
Urk!

Na het stofzuigen wordt een uitgeputte Gerda verrast met een babyshower. Teun brengt een bezoek aan de eigenzinnige 'Keppel' op het rafelrandje van Urk. En Tony trakteert op vlees tijdens zijn verjaardagsfeest op de box.Urk!
Urk!

Na stad en land te hebben afgezocht, heeft Greetje eindelijk haar perfecte eettafel gevonden. Teun geeft Derre als verrassing een stevige beurt. Met bevroren ledematen trotseert Gerda de vrieskou tijdens een fotoshoot in het bos.Urk!
Urk!

Als Teun en Greetje zich een weg banen door de volgestouwde gang, gaat het toch nog mis. Op Tony's verjaardag wordt er een mysterieuze taart bezorgd. Een uitgelaten tweeling struint met Klaas het walhalla af naar een niet te grote, harde L-vormige bank.Urk!
Urk!

Niet alleen Teun en Greetje lopen stad en land af voor oude meubels, ook Gerda en Klaas scharrelen hun babykamer bij elkaar. Tony bezoekt de Urker hofleverancier voor een bijzonder gouden cadeau.Urk!
Urk!

Teun ontpopt zich als antiekhandelaar en haalt samen met Greetje een oude commode op in België. Zonder dat Tony het weet, haalt Derre een schaap in huis. Mathilde heeft een knoop doorgehakt en baby Jason ontmoet Mathildes oude liefde.Urk!
Urk!

Urk maakt zich op voor winterse sferen. Teun wordt verrast met een uit de kluiten gewassen kerstboom. Hond Trudy krijgt van Gerda een heuse kersttrui. En Tony is bij gebrek aan kerstsfeer de keuken ingedoken.Urk!
Urk!

Greetje kan eindelijk één wens van haar bucketlist schrappen, als Teun haar meeneemt naar het mondaine Parijs. Sopkoningin Derre doet een boekje open over haar jeugd en Tony geeft zijn zonnepanelen een stevige schoonmaakbeurt.Urk!
Urk!

Mathilde geniet volop van haar jonge spruit, sushi en biefstuk. Ook Gerda en Klaas maken zich op voor het ouderschap met hond Trudy als stand-in. En Teun en Greetje openen in vol ornaat het Archeologisch museum.Urk!
Urk!

Als bij Mathilde de vliezen breken, wijkt Gerda niet meer van haar zijde. Teun en Greetje zakken af naar het zuiden voor tweedehands 'design'. In de mancave zwaait Tony met de scepter.Urk!
Urk!

Teun krijgt hulp van sopkoningin Derre. Greetje, Jan en Esmee plukken appels voor de voedselbank. Gerda heeft last van hormonale nesteldrang. Tony helpt vriend Riekelt aan boord van de Zuiderzee.Urk!
Urk!

Na een pittige training staat Teun en Greetje een ijskoude verrassing te wachten. Mathilde is bijna uitgerekend en om haar op de valreep nog even in het zonnetje te zetten, hebben Jannie en Gerda een babyshower georganiseerd. In het Spaanse Carihuela is het bloedheet, toch weerhoudt dat Tony en Derre niet om het binnenland te gaan verkennenUrk!
Urk!

Omdat ieder pondje door het mondje gaat, zijn Teun en Greetje aan het shaken geslagen. Op de genderrevealparty van Gerda en Klaas wordt eindelijk bekend of ze een jongen of een meisje krijgen. Aan de Spaanse Costa genieten Tony en Derre van zon, zee, strand én Hollandse tapas.Urk!
Urk!

Teun en Greetje gooien het roer om en gaan ze de strijd aan met hun overtollige kilo's. Tony en Derre verlaten Urk voor een weekje zon aan de Costa del Sol in Carihuela. Mathilde en Jannie halen alles uit de kast voor de genderrevealparty van Gerda en Klaas.Urk!
Urk!

Teun vervult een lang gekoesterde wens van de terminaal zieke Arlette. De tweeling verrast moeder Jannie op haar 50ste verjaardag. En Gre heeft een stranddag gepland met de familie, maar Jans opblaasspeeltje valt niet geheel in de smaak.Urk!
Urk!

Teun heeft last van expansiedrift en gaat samen met Ap op huizenjacht. Dat Gerda naast haar tweelingzus Mathilde ook in blijde verwachting is, is hot news. Vandaag worden de zwangere dames geïnterviewd voor Shownieuws door een echte BN'er. Derre is door Gre aangestoken met het wasparfum virus, ze gaat een dagje mee met Gre om het goedje van de hand te doen. Boerenprotesten, stikstof problemen en klimaatverandering zijn genoeg gespreksstof voor Tony en zijn maten tijdens het poontjes roken.Urk!
Urk!

Gutsend van het zweet, toveren Teun en Greetje een zonovergoten kas om tot fotostudio. Tony en Derre maken een boottochtje met alle kleinkinderen. De zwangere tweeling slaat niet alle goedbedoelde adviezen van hun zweverige zus Geke in de wind.Urk!
Urk!

Als Teun en Ap op de Urkercamping zijn, komt het kind in Ap naar boven. Greetje dacht haar motor-angst onder controle te hebben, maar niets is minder waar. En Tony en Derre bouwen hun eigen wellness paradijs.Urk!
Urk!

Jannie barst in tranen uit als ze de prille boodschap hoort. Teun komt als een 'rauw biefstuk' onder de laserbehandeling vandaan. Greetje gaat volledig door het lint als ze erachter komt waar Jan haar mee naartoe neemt.Urk!
Urk!

Oude tradities worden gevierd tijdens Urkerdag. Ap mag zijn handige handjes weer eens laten wapperen bij Teun. Derre kan haar ogen niet geloven als Tony thuiskomt met een verrassing.Urk!
Urk!

Terwijl de tweeling zich opmaakt voor een alcoholvrije Urkerdag, blijkt het doorpassen van de klederdracht voor Tony en Derre een heidens karwei. En op de brocante gaan Teuns antieke pareltjes als warme broodjes over de toonbank.Urk!
Urk!

Teun gaat zijn antieke meubels op een brocantemarkt aanbieden en heeft zijn vriend Ap weer eens opgetrommeld om de kelder leeg te trekken. Ook de zwangere Mathilde heeft haar familieleden voor haar kluskarretje gespannen. Derre' s lijfspreuk "Schoon eruit, schoon erin", wekt irritatie bij Tony, die niet kan wachten om op vakantie te gaan.Urk!
Urk!

Op Urk is het Koningsdag. Dat betekent herrie, autobranden, maar ook oranjesoezen, rommelmarkt en een aubade. Teun en Ap verschijnen op de rode loper van hét event onder de kappers. Mathilde krijgt tijdens haar gender reveal party eindelijk te weten of haar baby een jongen of een meisje is.Urk!
Urk!

Omdat Teun en Ap zijn uitgenodigd voor een glamourparty, gaan de heren op zoek naar een smoking voor Ap. Terwijl Greetje zoekt naar een geschikte hobby, zoekt Fred een leuke man. Tony maakt zijn Derre dolblij met een waslijn.Urk!
Urk!

Na terugkomst uit de Ardennen voegt Teun daad bij woord en maakt schoon schip. Voor de zwangere Mathilde blijkt het vinden van een eigen woning een stuk moeilijker dan gedacht, gelukkig heeft moeder Jannie een oplossing voor handen. En Tony en Louwe bakken vis voor de Oekraïense vluchtelingen op Urk.Urk!
Urk!

De geruchtenmachine op Urk draait op volle toeren nu bekend is dat de ongehuwde Mathilde zwanger is en de liefde tussen Teun en Jeroen definitief over is. Gelukkig is er in de hechte gemeenschap van Urk is er geen gebrek aan naastenliefde.Urk!
Urk!

Teun is het stralende middelpunt tijdens zijn laatste dag in de kapsalon. Hij krijgt niet alleen 'teunpoezen' als cadeau, er wordt ook een verrassingsfeestje voor hem georganiseerd. En gesloopt maar voldaan, dat is hoe Gerda zich voelt, als de sloophamer is uitgeraasd.Urk!
Urk!

Ap voelt acuut de stress van zich afglijden als Teun hem meeneemt naar een yogalesje. De tweeling maakt zich op voor de langverwachte verbouwing van Gerda's keuken. En Tony is zo blij als een kind wanneer hij zijn gepimpte bus ophaalt.Urk!
Urk!

Tony verrast zijn liefje Derre met een fotoshoot en krijgt daarbij hulp van Teun. Jacomien 'Kondo' is aan het ontspullen bij Ap en minimaliseert zijn schoenenverzameling. Bij Mathilde lopen de emoties hoog op als ze, samen met Gerda, afscheid neemt van haar eerste liefde.Urk!
Urk!

Na het voelen aan zijn pook, zijn lage ligging en zijn fantastische geluid, is Mathilde verliefd! Als Tony en zijn maten hun wekelijkse oudelullen-avond hebben, vindt bij Greetje thuis de vrouwelijke variant plaats. Teun en Ap doen inspiratie op in Antwerpen.Urk!
Urk!

Na het voelen aan zijn pook, zijn lage ligging en zijn fantastische geluid, is Mathilde verliefd! Als Tony en zijn maten hun wekelijkse oudelullen-avond hebben, vindt bij Greetje thuis de vrouwelijke variant plaats. Teun en Ap doen inspiratie op in Antwerpen.Urk!
Urk!

Terwijl Gerda haar zinnen op een 'neie' keuken heeft gezet, zoekt Klaas het 'neie' in een goedkopere oplossing. Ook Greetje wil wat nieuws en heeft haar zinnen op een 'neie' kelder gezet. En lockdown-vluchtelingen Teun en Ap zetten de bloemetjes buiten in Antwerpen.Urk!
Urk!

Tot Greetjes ongenoegen komt Jans' grote snelle jongensdroom eindelijk uit. Ook Tony droomt, maar dan over vis bezorgen. Want nu hij thuis zit wordt hij steeds aan het soppen gezet. En kan Teun, nu hij een opvolgster gevonden heeft, eindelijk zijn föhn in de wilgen hangen?Urk!
Urk!

Op Urk lijkt iedereen tijdens de kerst de harde lockdown vergeten te zijn, maar niets is minder waar.Urk!
Urk!

Urk maakt zich op voor de kerst. Terwijl Teun en Fred de kapsalon omtoveren tot winterwonderland, versieren Ap en Jacomien Café de Ommele. Gerda heeft van haar sopdag oppasdag gemaakt. En Tony windt zich op over de aangekondigde coronamaatregelen tijdens de persconferentie. Als Teun plotseling naar het ziekenhuis moet, neemt Fred het voorbereiden van het kerstdiner op zich. Jacomien is eindelijk overstag en laat zich tot groot ongenoegen van Ap vaccineren. En als de tweeling opruimt, blijkt een passend kerststelletje te ontbreken.Urk!
Urk!

Terwijl Teun thuis zijn corona uitziekt, brengt Greetje hem de kost. Gerda is 'aan de rand' als Mathilde met een levensgrote kerstboom komt aanzetten. En Tony wordt verrast met een kerst-mancave door zijn Derrekien.Urk!
Urk!

Teun heeft corona. Gelukkig biedt Fred de helpende hand, hij neemt zijn taak als plaatsvervanger van Teun wel erg letterlijk. Kersverse bruid Gerda, gaat een dag minder werken om thuis te kunnen soppen, heel gebruikelijk op Urk. Nu Teun door Corona verplicht in quarantaine zit is hij voor de boodschappen overgeleverd aan de barmhartigheid van Albert en Jacomien. Greetje is er vroeg bij met de kerst, tijdens het optuigen van de boom ontstaat er discussie over de geboortedag van Jezus.Urk!
Urk!

De grote dag is aangebroken, de sprookjesbruiloft van Gerda en Klaas. Teuns verjaardagscadeau brengt het liefdeskoppel naar een hoogtepunt. Jeroen heeft speciaal voor de gelegenheid een belangrijke boodschap voor Teun, maar of Albert hier zo blij mee is? Na een rumoerige eerste nacht in het nieuwe huis van Greetje en Jan worden ze wakker met een onaangename verrassing.Urk!
Urk!

Aanstaande bruid Gerda, maakt tijdens haar vrijgezellenfuif de Amsterdamse grachten onveilig. Eén keer per jaar organiseert Tony met zijn maten een speciale dag voor de vrouwen en kinderen in de 'mannenbox'. De rest van het jaar zijn ze namelijk niet welkom. Niets is de mannen gek genoeg, er wordt zelfs een paard van stal gehaald voor de vrouwendag. Het is niet allemaal lang leve de lol bij Greetje. De verhuisstress begint zo langzamerhand zijn tol de eisen. Gelukkig komt Albert haar een handje helpen.Urk!
Urk!

Teun wordt vijftig en Ap wilt hem verrassen met een strandontbijt. Dit terwijl hun ruzie in Frankrijk inmiddels de roddelbladen heeft bereikt. Excuses zijn op zijn plaats. Ook Gerda staat een verrassing te wachten: met het huwelijk in zicht is het tijd voor een vrijgezellenfeest. Greetje en Jan stoeien niet alleen over de inrichting van hun nieuwe huis maar ook over het badmeubel.Urk!
Urk!

Door de komst van Teuns liefde Jeroen voelt Albert zich steeds meer aan de kant gezet. Met de oplevering van de kamers in zicht, lopen de spanningen hoog op. Tony en Derrekien gaan op hun vaste oppasdag met de kleinkinderen naar het krijspaleis. De tweeling zoekt verkoeling op het Urkerstrand.Urk!
Urk!

In het Franse chateau klussen Teun en Ap er vrolijk op los, maar na de komst van Jeroen lopen de spanningen op en wordt de sfeer grimmiger. Met de verhuizing voor de deur, zijn Greetje en haar man Jan begonnen met ontspullen. Tony gaat zijn mancave inwijden met zijn trouwe vissersmaten, alleen Derrekien weet van niks.Urk!
Urk!

Op Urk zet Gerda haar Klaas voor het blok, want vanmiddag gaat ze zijn naam vereeuwigen. Albert en Teun zijn eindelijk aangekomen op het Franse chateau, de sfeer zit er lekker in want Albert staat allesbehalve te popelen om aan de slag te gaan. De mancave van Tony is klaar om ingericht te worden. Traditiegetrouw is dat eigenlijk de taak van de Urker vrouw, maar dat gaat Tony een stap te ver. In de kringloopwinkel gaat hij de strijd aan met Derrekien.Urk!
Urk!

Het is Urkerdag en dat betekent klederdracht, gebakken vis en heel veel drank. Maar lukt het Tony om onder het toeziend oog van dictator Albert het terras op tijd op te bouwen? En Teun verlaat eindelijk Urk om zijn Franse droom te verwezenlijken.Urk!
Urk!

Mathilde heeft het schaamrood op haar kaken staan, als er beelden van haar liefdesavontuur viral gaan. Tony krijgt een authentieke Urker tuinmetamorfose. Teuns styling klus in Frankrijk staat door toedoen van Albert op losse schroeven.Urk!
Urk!

Teun krijgt een aanbod wat hij niet kan weigeren. Hij heeft hiervoor zijn klusmaat Albert nodig, maar die ziet de klus absoluut niet zitten. Terwijl Gerda en Klaas een financiële tegenvaller krijgen te verwerken, stort tweelingzus Mathilde zich op het blind daten. Net als Tony op het punt staat zijn vrouw Derrekien te verrassen met de fonkelnieuwe keuken, blijkt de keuken zo lek als een mandje.Urk!
Urk!

Teun Föhn blijkt tot over zijn oren verliefd. Zijn vrienden Fred en Albert maken zich op voor de kennismaking met Teuns nieuwe vlam. Gerda vraagt haar tweelingzus Mathilde als ceremoniemeester en samen gaan ze op zoek naar een prinsessenjurk voor de aanstaande bruiloft. Visbezorger Tony heeft door de sluiting van de horeca geen vis kunnen bezorgen, hij werd genoodzaakt een andere weg in te slaan.Urk!
Urk!

Ook op het voormalige eiland Urk is er sprake van een tweede corona golf. Daarom mag interieurstylist Teun zijn nieuwe zaak niet groot en feestelijk openen. Desondanks moeten wel de handen uit de mouwen om alles op tijd, voordat de eerste klanten komen, ingericht te hebben. De kotter waar de zeezieke Tony eerder van boord ging, is teruggekeerd in de haven. Tony heeft wat goed te maken en helpt mee met het lossen van de vers gevangen vis. En de net getatoeëerde Klaas gooit al zijn charmes in de strijd om zijn liefste Gerda ten huwelijk te vragen. Tweelingzus Mathilde zit ook in het aanzoek-complot.Urk!
Urk!

Ook op Urk heeft de pandemie inmiddels voet aan wal gezet. En dat betekent dat de strenggelovige Urkers de zondagse kerkdiensten noodgedwongen vanuit hun huiskamer moeten volgen. De drie musketiers, Teun, Ab en Fred, beleven een bonte, bourgondische avond in het zuiden van het land. Visbezorger Tony heeft alles, behalve zeebenen, toch is hij overstag gegaan en vaart samen met zijn vissersmaten uit. Zou er dan toch een zeeman in hem schuilgaan? Na een gezamenlijke fotoshoot heeft Mathilde een buitenproportionele verrassing voor haar tweelingzus Gerda. En krijgt Mathilde onverwacht bezoek op de manege.Urk!
Urk!

Terwijl Corona wereldwijd om zich heen grijpt, lijkt op Urk de tijd stil te staan en is iedereen druk met zijn eigen verbouwing. Zo steekt Teun zijn handen uit de mouwen tijdens de verbouwing van Ap Kebab. De opening staat voor de deur, maar Albert zelf is in geen velden of wegen te bekennen. Ook voor de tweeling is het spannend. Mathilde wordt vandaag geopereerd. Zij krijgt eindelijk haar felbegeerde nieuwe voorgevel. En tijdens een onbezorgd avondje tongetjes roken, wordt visbezorger Tony geconfronteerd met de duistere kanten van het vissermans-bestaan.Urk!
Urk!

Op Urk is het hoogseizoen voorbij en maakt Nelie haar caravan klaar voor de winterstalling. Heeft Teun zijn eerste klus als interieurstylist voor niemand minder dan Ap Kebab. En toont Klaas, de kersverse vriend van Gerda, zijn gezicht. Ze wonen sinds kort samen. Haar tweelingzus Mathilde heeft het zwaar met het vertrek van Gerda en stort zich volledig op haar paard Wizard. En familieman en visbezorger Tony steekt zijn ongezouten mening niet onder stoelen of banken tijdens zijn wekelijkse oudelullenavondje.Urk!
Urk!

Op het zomerse Urk is ondanks de Pandemie het toeristenseizoen in volle gang. Teun poseert voor menig selfie en komt daardoor nauwelijks aan föhnen toe. Albert bedenkt een lucratieve oplossing. Nelie ontvangt hoog bezoek op de camping aan de Costa del Urk. Na een gevecht om de boedel verlaat Gerda haar ouderlijk huis en heeft Mathilde nieuwe grotere plannen.Urk!
Urk!

Teun en Albert treffen de voorbereidingen voor een warm welkom voor Fred, die na een maandenlang verblijf in het ziekenhuis eindelijk naar huis mag. Wat is een betere plek voor revalidatie dan op Urk, waar iedereen dag en nacht voor elkaar klaarstaat? De christelijke huisvrouw Nellie verlaat, samen met haar twee jongste kinderen, huis en haard en vertrekt naar haar zonovergoten vakantieadres. Wanneer de onafscheidelijke tweeling Gerda en Mathilde thuiskomt na een lange dag in de vis te hebben gewerkt, wacht hen een grote verrassing. En heeft Gerda een onverwachte mededeling voor haar tweelingzus.