

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
De rijdende rechter - Alle afleveringen
Mevrouw Slegers heeft haar gevel laten reinigen en impregneren door het bedrijf van meneer Akbaba. Maar dan blijkt er schade te zijn aan ramen en kozijnen. Is dat aan de werkzaamheden van het bedrijf van meneer Akbaba te wijten? Mr. Reid bestijgt een hoge ladder om eens een kijkje te nemen.
Een paar jaar geleden laat de familie Van Woesik hun schoorsteen opnieuw voegen en neemt daarbij ook de kant van de buren de familie Cornelissen mee. Maar dan krijgt Cornelissen opeens last van lekkage op zolder. Er komt een loodgieter aan te pas en er volgt een rekening van ruim 350 euro. Eerlijk delen is het idee van Cornelissen, want de schoorsteen is gezamenlijk. Van Woesik is het daar niet mee eens. Hij wil uit coulance uiteindelijk wel een deel betalen, maar niet omdat hij daartoe verplicht is; het is tenslotte niet zijn lekkage. Cornelissen wil of de helft, of niks. Uit principe.
De familie De Lange heeft een keuken gekocht bij een keukenzaak in de buurt. Maar na de garantietermijn ontstaan er beschadigingen op de randen van de kastjes. Wie is hier nu eigenlijk verantwoordelijk voor? Mr. Reid neemt een kijkje in de keuken.
De familie Schreurs ontdekt vlak na hun verhuizing een lekkage in hun gang. Ze willen dat de VVE onderzoek laat doen naar de oorzaak. Maar meerdere onderzoeken en twee en een half jaar verder is de oplossing nog niet gevonden. Intussen loopt de spanning op. De familie Schreurs voelt zich niet gehoord door de VVE en de VVE vindt dat ze alles hebben gedaan wat ze konden. Ze staan hierin lijnrecht tegenover elkaar.
Ze wonen al jaren bij elkaar in de straat. En hebben geen ruzie. Tóch botert het al een poosje niet echt tussen de familie Kruijen en Peer Wolters. De reden? Het ophogen van de grond door Wolters, zegt Kruijen. Daardoor is hun erfscheiding uit het lood komen te staan. Maar, zegt Wolters, hij heeft nooit opgehoogd! De buren hebben juist afgegraven! Bovendien is de erfscheiding een keerwand, vindt Wolters. En waarom zou je een keerwand plaatsen als je je geen grond hoeft te keren? Niet alleen de ophoging is de familie Kruijen een doorn in het oog, ook de door Wolters gebouwde muur tussen hun percelen is lelijk en in hun ogen zelfs gevaarlijk.
De rijdende rechter gaat naar Ridderkerk vanwege een hoge boom die veel ergernis veroorzaakt. Volgens meneer Mol staat de boom al 60 jaar in zijn tuin. Van hem hoeft de boom niet weg. Maar de beide buren achter hem zijn helemaal klaar met het gevaarte. De boom zorgt ervoor dat er geen zon in de tuinen komt, het zwembad blijft steenkoud en hij veroorzaakt schade aan een prieel. Die boom moet weg. Daarnaast speelt er nog een erfgrensconflict. Meneer Mol heeft een heel stuk grond van zijn achterburen ingepikt. Meester John Reid roept de hulp van het kadaster in en beantwoordt de vraag: van wie van de drie is deze boom nou eigenlijk?
Als op een stormachtige winterdag de oude schutting tussen buren Fieneke Fraanje en Henk Brugman bijna omwaait, besluit mevrouw Fraanje dat er een nieuwe schutting moet komen. Brugman zegt meteen dat hij niet veel geld heeft voor een dure schutting. Uiteindelijk komt er een schutting van bijna 2000 euro. Fraanje vraagt of Brugman 800 euro wil betalen. Dat weigert hij. Dat was niet de afspraak! Vindt Brugman. Zeker niet omdat zijn tuin nu een puinhoop is door het plaatsen van die schutting. Volgens Fraanje pest de buurman haar nu, hij houdt haar in de gaten en schuift expres hard met stoelen, en dat moet stoppen.
In Vinkeveen hebben twee voormalige vrienden flinke mot. Meneer Vreeburg heeft enorme moeite met de eigengereidheid van meneer Pappot. Die heeft een schuur verbouwd tot atelier en zijn voordeur komt uit op het parkeerterrein van meneer Vreeburg. Bovendien watert meneer Pappot af op het parkeerterrein en heeft hij een schutting verzet waardoor het daar nog smaller wordt. Het wordt volgens meneer Vreeburg nu nog lastiger om daar te parkeren. Meneer Pappot vindt dat meneer Vreeburg veel drukte maakt om niets. Maar inmiddels zijn de gemoederen zo hoog opgelopen dat meneer Pappot zich niet langer veilig voelt. Hoogste tijd voor meester John Reid.
Henk van Dijk en zijn vrouw wonen sinds een jaar of vier naast een golfterrein. De golfballen komen voortdurend hun kant op. Inmiddels hebben zij twee kliko's vol met ballen en gaten in het dak van hun schuur. Ze zijn het helemaal zat. Die golfbaan moet anders worden aangelegd. De baaneigenaar en het clubbestuur vinden dat ze er al van alles aan gedaan hebben om de familie Van Dijk tevreden te houden. Bovendien moet Henk niet zeuren: hij is al jaren lid van de club en wist dus waar hij ging wonen. Mr Reid trekt de stoute golfschoenen aan en neemt een kijkje.
Meneer Lieshout past met zijn fiets vol boodschappen maar net door de poort naar zijn tuin en wil deze daarom graag iets groter maken. Moet kunnen, vindt hij. De schutting staat namelijk niet recht. Nadat de schutting in kwestie omwaait, vraagt hij aan zijn buren, meneer en mevrouw Kelder, om hem hierbij te helpen. Die zetten de schutting wel weer rechtop, maar verschuiven deze niet. Ze wisten niet dat dat moest en de schutting staat al jaren zo, zeggen ze. Het zou zijn verjaard. De communicatie tussen de buren loopt vast, dus tijd voor de rijdende rechter om langs te komen.
De rijdende rechter reist af naar Reuver in Limburg. Daar wonen de buren meneer Lemmen en meneer Van Veghel al meer dan 26 jaar naast elkaar. Het conflict is begonnen toen ze samen een nieuwe erfafscheiding gingen bouwen. Ad regelde de materialen en meneer Van Veghel ging de muur metselen. Nadat de muur er stond, was meneer Lemmen niet tevreden over de muur. Hij stond schots en scheef en kan instorten, dus gevaarlijk volgens hem. Hij vindt dat er een nieuwe schutting moet komen, eentje die hij altijd al wilde hebben en gaat geen concessies meer doen. Hij is niet verantwoordelijk voor deze bende, zo vindt hij.
De rijdende rechter reist af naar Baarn, waar mevrouw Van der Hoeven last heeft van de fietsen van haar buurman, meneer Leijen. Als hij zijn voortuin uit fietst, komt hij vlak langs de geparkeerde auto's van zijn buurvrouw. Daar zitten inmiddels meerdere krassen op, aldus mevrouw van der Hoeven. Zij wil dat haar buurman zijn fietsen verplaatst. Meneer Leijen ziet daar op zijn beurt niks in en wil gewoon vanuit zijn voortuin weg blijven fietsen en wil dat hij niet meer gefilmd wordt door de camera van zijn buurvrouw. Hoogste tijd voor mr. Reid om juridisch duidelijkheid te bieden.
De rijdende rechter reist af naar Lelystad. Daar wonen de buren meneer Pilage en meneer en mevrouw Koeling al reeds 36 jaar naast elkaar. Meneer Pilage heeft al jaren last van de grote eikenboom van de familie Koeling. In mei is dat een overvloed aan bloesem op zijn terras en in het najaar zijn het de bladeren en eikels. Volgens meneer Pilage doen de buren er niets aan om zijn overlast te beperken. De buren Koeling zeggen er alles aan te doen om de overlast te voorkomen; ze snoeien de boom elk jaar. Zij hebben op hun beurt last van de muziek die meneer Pilage afspeelt in zijn tuin. Daarnaast vinden ze zijn stookgedrag onbehoorlijk.
Toon en Kim wonen met hun jonge kinderen aan de weg en een grachtje. Daarom hebben ze hun steeg afgesloten met een deur. Buurman Henny mag gebruik maken van deze steeg, mits hij de deur achter zich op slot doet. Maar Henny wil dat niet. Daarnaast vindt hij het onhandig, de steeg komt ook uit in zijn tuin en gasten kunnen nu niet meer zomaar naar binnen lopen. Hij wil een vrije doorgang, terwijl Toon en Kim hem liever het gebruik van de steeg ontzeggen. Tijd voor mr. Reid om juridisch uitsluitsel te bieden.
In de gemeente Terneuzen strijdt meneer Van der Lingen al geruime tijd voor de verkeersveiligheid. Dit keer vindt zijn strijd plaats op een T-splitsing in Sluiskil, waar volgens hem drie gevaarlijke betonblokken staan, een hoge haag het uitzicht verspert, voertuigen rijden die langer zijn dan 6 meter en automobilisten te dicht op de bocht parkeren. Voor meneer Van der Lingen is het zo klaar als een klontje: hier moet worden ingegrepen! Wethouder Van Hulle is echter van mening dat er geen sprake is van een onveilige verkeersituatie en extra handelingen daarom niet nodig zijn.
In de gemeente Terneuzen strijdt meneer Van der Lingen al geruime tijd voor de verkeersveiligheid. Dit keer vindt zijn strijd plaats op een T-splitsing in Sluiskil, waar volgens hem drie gevaarlijke betonblokken staan, een hoge haag het uitzicht verspert, voertuigen rijden die langer zijn dan 6 meter en automobilisten te dicht op de bocht parkeren. Voor meneer Van der Lingen is het zo klaar als een klontje: hier moet worden ingegrepen! Wethouder Van Hulle is echter van mening dat er geen sprake is van een onveilige verkeersituatie en extra handelingen daarom niet nodig zijn.
Meneer Angevare is zijn lievelingsauto al zeven maanden kwijt. Dave Penders, een oude bekende van De rijdende rechter, heeft er nieuwe motor voor hem ingezet. Maar dat blijkt niet voldoende voor een soepel rijdende bolide. Ook de turbo doet het niet. En dat is niet zomaar een, twee, drie op te lossen. Nu wil meneer Angevare niets meer betalen en de auto terug. En daar is Penders het niet mee eens. Mr. John Reid reist af naar Vlaardingen om samen met een turbo-deskundige de auto eens goed te bekijken.
In het Friese plaatsje Dantumadiel staan een drietal diamantkoppaaltjes op de stoep naast een t-splitsing. Een buurtbewoner Meneer Talma vindt dat deze paaltjes gevaarlijk zijn voor het fietsverkeer dat afslaat naar rechts. Hij heeft een half jaar geleden op deze plek een ongeluk gehad en hij beweert dat dit komt door de paaltjes. Hij wil graag dat ze verwijderd worden door de gemeente. Wethouder Wielstra stelt dat de paaltjes niet gevaarlijk zijn en dat zij een belangrijke functie hebben, want ze staan er voor de veiligheid van voetgangers. De wethouder wil de paaltjes graag behouden. De rijdende rechter John Reid reist af naar Dantumadiel.
De familie Saaman uit het Zeeuwse Biezelinge parkeert al jaren hun auto op het pad dat achter hun huis loopt. Dat was nooit een probleem. Totdat blijkt dat het voor verschillende buren al lange tijd een groot irritatiepunt is. Als de stiefdochter van de 84-jarige buurman zich ermee begint te bemoeien, is het hommeles. Zij besluit samen met een andere buurvrouw dat het parkeren achter hun huizen afgelopen moet zijn. Er is dan wel recht van overpad, maar de auto daar laten staan zorgt voor te veel overlast. De familie Saaman staat erop dat hun verworven parkeerrecht blijft bestaan en wil onbelemmerd gebruik blijven maken van het pad.
Sandra woont al jaren rustig in een appartement in Zoetermeer, totdat ze nieuwe buren krijgt. Vanaf het moment dat het jonge gezin een nieuwe vloer laat leggen, hoort ze álles. Van het stofzuigen tot het lopen op hakken. En dat gaat volgens Sandra de hele dag door. Gekmakend vindt ze het. Buren Djordy en Sandy kunnen zich voorstellen dat Sandra hen weleens hoort, maar dat er sprake is van overlast gaat echt te ver. Maar volgens Sandra is er maar één oplossing: die vloer moet eruit. Djordy en Sandy vinden dat het klagen moet stoppen en willen rust. Onderling komen ze er niet uit. Mr. Reid reist af naar Zoetermeer om de kwestie op te lossen.
Meneer Detering is verliefd. Op een eend. Met een roze bril op koopt hij een 2CV bij het autobedrijf van meneer Veenstra in Friesland. Omdat de auto wel erg zwaar stuurt, gaat meneer Detering naar een eendengarage waar hij te horen krijgt dat zijn nieuwe liefde levensgevaarlijk is. Hij kan er niet meer mee rijden. Detering wil zijn geld terug van Veenstra. Maar die wil daar niks van weten: Verkocht is verkocht. Mr. Reid ruilt zijn trouwe vehikel voor één keertje in en begeeft zich op de Friese wegen in een eend.
Al jarenlang rijden de tractoren van meneer Meestringa en mevrouw Bethlehem over een stukje grond om op hun land te komen. Dat is nooit een probleem geweest, tót de eigenaar van het stukje grond er een huis op wil bouwen. Als hij merkt dat er regelmatig grote landbouwmachines langs de toekomstige woning van zijn kleinzoon rijden, ontzegt hij Meestringa en Bethlehem de toegang tot zijn terrein. Er is volgens hem geen recht van overpad en dus mogen ze er niet overheen. Meestringa en Bethlehem laten het er niet bij zitten en schakelen De Rijdende Rechter in om de zaak te verhelderen. Mr. Reid zoekt in Donkerbroek uit of er nou wel of niet een recht van overpad zit op de grond van Robben.
