True
Mensen.TV - TV kijken via internet, de beste Mensen tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Onschuldig?! - Alle afleveringen
Onschuldig?!
Onschuldig?!: "Het is ondraaglijk"

De destijds 17-jarige Mohcine Benchaba duwde in 2000 in de Maastrichtse stadspoort 'De Helpoort' tegen een torenluik. Het gevaarte van 25 kilogram valt en belandt boven op het hoofd van een passerende Spaanse studente. De jonge vrouw overlijdt ter plekke. Benchaba beweert dat het een ongeluk en stomme fout was. Maar de rechters menen dat Benchaba beter had kunnen weten en veroordelen hem voor doodslag. Mohcine verkeerde destijds in een psychose en werd veroordeeld tot TBS. Elke 2 jaar wordt zijn TBS-maatregel verlengd. Geert-Jan en Carry Knoops zetten alles op alles om te voorkomen dat Mohcine levenslang vastzit voor een domme fout.Onschuldig?!
Onschuldig?!: Peter begrijpt niets van uitspraak rechter

Frailon Pieter zou in 2006 een bekende crimineel op straat hebben doodgeschoten en is veroordeeld tot 24 jaar cel. Maar Pieter zegt onschuldig te zijn en een alibi te hebben. Het rechtsysteem op CuraƧao werkt anders, waardoor veroordeelden alleen kunnen aankloppen bij de rechters die hen ooit hebben veroordeeld. Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops zetten alles op alles om zijn naam te zuiveren en hem te bevrijden uit de beruchte Koraal Specht-gevangenis.